Isırgan Ve Gelincik Otlu Kahvaltı Dilimi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kanın temizlenmesine yardımcı olan ısırgan otu, böbrek taşı oluşumunu önler ve solunum sorunlarını giderir. Cilt ve saç sağlığını koruyan gelincik otu ise, bağışıklığı güçlendirir. Sevgili Aydan Üstkanat’dan şahane otlarla hazırladığı sağlıklı ve lezzetli kahvaltı dilimleri tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Alternatif olarak ısırgan otlu salata ve gelincik reçeli tarifine de göz atın.

Isırgan Ve Gelincik Otlu Kahvaltı Dilimi Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Isırgan Ve Gelincik Otlu Kahvaltı Dilimi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Otları temizleyip irice kesin. Derin bir tencerede su kaynatıp içine biraz tuz ilave ettikten sonra yaklaşık 3-4 dakika kadar otları haşlayın. Bu sürenin sonunda otları kevgirle alarak buzlu suya atın ve bekletmeden süzün.
  2. Ekmek dilimini kızartın veya ısıtın.
  3. Otları avokado, karabiber, biraz tuz ve zeytinyağı ile bir kapta karıştırın.
  4. Ekmek diliminin üzerine krem peyniri sürdükten sonra ot karışımını ekleyin ve servis tabağına alın.
  5. Yumurtayı bir fincanın içine kırıp kaynayan suya yavaşça bırakın. 3 dakika sonra üzeri tamamen bembeyaz olduğunda kevgirle alın ve ekmek diliminin üzerine yavaşça yerleştirin. (Bunu yaparken ellerinizle yumurtayı hafifçe tutabilirsiniz, böylelikle patlamaz.) Hemen servis edin.
  6. Otların renginin solmasına izin vermeden, diriliğini yitirmeden pişirin. Her ne yapacak olursanız olun ortaya çıkacak lezzette malzemelerin birbirine yakışması, farklı olacak derken otların lezzetini ve şifasını gölgelememek çok önemlidir.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak