Isırgan Otu Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Isırgan otu, Anadolu'nun hemen hemen her bölgesinde yetişen, ellediğinizde deride kaşınma ve yanma hissi veren bir bitkidir. Sağlığa faydaları ve lezzeti anlatmakla bitmez. Lezzetli ısırgan otu yemeği için detaylar aşağıda. 

Isırgan otu ile yapılan diğer tarifleri de merak ediyorsanız, ısırgan otlu kavurma, ısırgan otu salatası ve ısırgan otu çorbası tariflerine bakabilirsiniz.

Isırgan Otu Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Isırgan Otu Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Isırgan otu ellere eldiven giyilerek dikkatli bir şekilde ayıklanır. Sert olmayan yapraklarda kullanılabilir. 
  2. İnce kıyılan ısırgan otu kaynar suda haşlanır. 
  3. Haşlanınca ısırgan otları kenara alınır ve haşlama suyunda 1 bardak ayrılır, kalan su acı tat vereceği için kullanılmaz.
  4. Isırgan otları tencereye alınır, üzerine bir bardak haşlama suyundan 1 bardak sıcak suda eklenir.
  5. Mısır unu kıvam alana kadar koyulur bir yandan karıştırılır. 
  6. İstediğiniz kıvama geldiğinde altı kapatılır. 
  7. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, içine ezilmiş sarımsak eklenir. Çorbanın üzerine dökülür. Afiyet olsun. 

1 Porsiyon Isırgan Otu Yemeği Kaç Kalori?

  1. Isırgan otu yemeğinin 100 gramı 60, bir porsiyonu ise yaklaşık 170 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak
Patlıcan tava