Havuç Sıyırma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuç Sıyırma Tarifi İçin

Malzemeler

Havuç Sıyırma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Siyah havucu soyucuyla uzun dilimler halinde doğrayın. 
  2. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Soğanlara havuçları ekleyip 2 dakika daha soteleyin.
  3. Kuş üzümlerini, limon suyunu, tuzu ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 8-10 dakika havuçları diri kalacak şekilde pişirin. Yemek ılınınca ayrıca üzerine zeytinyağı gezdirip, hafif kavrulmuş yer fıstığı ekleyip servis yapın.


    Neval Köse
    @nevaldensagliklilezzetler
    Geleneksel kabak sıyırma tarifindeki pirinç tadını sevmediğim için, önce aynı reçete ile kabaklısını yaptım. Mevsime adapte için de havuçlarla denedim. Siyah havuçla uyguladığım tarifi daha çok beğendim. Ortaya hem tanıdık hem de orijinal bir yemek çıktı.

    Aydan Üstkanat’ın notu
    Siyah havucu yıllarca şalgam suyuna mahkum ettik. Vitamin deposu bu gizli kahramanı artık daha çok kullanmanın yollarını bulmalıyız. Bu tarif bir başlangıç olsun.

    Mor havuç salata tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak