Hardal Soslu Mini Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Atıştırmalık olarak yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Şef Elif Edes Tapan @eliftapan mutfağınıza lezzet getirecek hardal soslu mini patlıcan tarifini bizlerle paylaştı. Közleme usulüyle pişirilen patlıcanları ortadan kesiyoruz ve içini farklı bir sos ile dolduruyoruz. İsteğe göre peynir zenginleştirebileceğiniz hardal soslu mini patlıcan yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

İçinde patlıcan olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis patlıcan musakka ve pratik zeytinyağlı patlıcan tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hardal Soslu Mini Patlıcan Tarifi İçin

Malzemeler

Hardal Soslu Mini Patlıcan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları fırında veya mangalda kabuklu olarak isterseniz  folyo veya pişirme kağıdına sarılı isterseniz açık olarak pişirin.  
  2. Hardal, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve fesleğeni bir karıştırma kabında mayonez kıvamı alana kadar çırpın. İsteğe bağlı olarak peynir ilave edebilirsiniz.
  3. Pişen patlıcanların uzunlamasına ortalarını açın ve hazırladığınız karışımla doldurduktan sonra hafifçe ağzını kapatın.  Patlıcanları yeniden folyo veya pişirme kağıdına sararak  5 dakika süreyle yeniden fırın veya mangalda pişirin. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak