Ezilmiş Brüksel Lahanası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ezilmiş Brüksel Lahanası Tarifi İçin

Malzemeler

Ezilmiş Brüksel Lahanası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Brüksel lahanalarını 1 yemek kaşığı tuz ve sirke ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşladığınız Brüksel lahanalarını süzüp ısıya dayanıklı bir tepsiye aktarın. Üzerine zeytinyağını dökün, ince kıyılmış sarımsakları, tuzu ve baharatını serpin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  2. Brüksel lahanalarını kavanozun dibi ile tek hamlede sertçe bastırarak yassılaştırın. En son rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyip kızarana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alın ve hemen servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak