Enginar Püreli Yabani Kuşkonmaz
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 14 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginar Püreli Yabani Kuşkonmaz Tarifi İçin

Malzemeler

Enginar püreli yabani kuşkonmazın servisi için

Enginar Püreli Yabani Kuşkonmaz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Nefis enginar püreli yabani kuşkonmazın malzemeleri hazırsa yapılışına başlayalım.

  1. Enginarları yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, içine krema ve peyniri ekleyin. İri parçalar olacak şekilde blender’dan kısa süre geçirin veya çatalla ezerek malzemeleri birbirine yedirin. Biraz trüf yağı ekleyip karıştırın.
  2. Kuşkonmazları temizleyip, zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun.
  3. Tabaklara enginar püresini bölüştürüp, üzerine kuşkonmazları ekleyin.
  4. Kızarmış ekmek, sarımsak ve dereotunu blender’dan geçirip, üzerine serpiştirerek servis yapın.

    Enginar püreli yabani kuşkonmazı hazırlarken trüf yağı yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Bu durumda mavi peynir gibi daha keskin lezzetli peynirleri labne yerine tercih edebilirsiniz.

    Sebzeli zeytinyağlı enginar tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak