Ekşili Pazı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşili Pazı Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşili Pazı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Buğdayı birkaç saat suda beklettikten sonra süzün. Kuzu etini bıçak yardımıyla kırmızı mercimek küçüklüğünde kıyın. Pazıları yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın. Eti tencereye aktarıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Soğanı soyup yemeklik doğrayın ve tereyağınla birlikte kavrulan ete ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Yağını ve soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Buğdayı ve suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirmeye birkaç dakika kala nar ekşisi ve tuzla tatlandırın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak