- Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları kavurun.
- Salçayı ve küp doğranmış domatesleri ekleyip, 5 dakika daha kavurun. 4’e böldüğünüz enginarları, pirinci ve ince ince kıydığınız taze soğanın beyaz kısmını ilave edin.
- Limonun kabuğunu soyup beyaz kısımlarını temizledikten sonra doğrayıp tencereye ekleyin.
- Üzerini örtecek kadar suyu, pirinci, tuzu ve pul biberi de ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın.
- Tencerenin kapağını kapatın, yarım saat pişirin. Ocaktan alın, kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Ev yapımı zeytinyağlı enginar tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.