Chilli Sin Carne
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Teksas mutfağı ile özdeşleşen chilli sin carne, bir güveç çeşididir. 19. yüzyıldan beri sofralarda yer alan bu yemek, isteğe göre sebze ve et ile hazırlanabilir. Chilli Sin Carne’yi buharda pişirdiğiniz basmati pirinçle birlikte servis edin. Taze kişniş, jalapeno biberi ve Bi Nevi Deli fermente kaju krem peyniri ile üstünü süsleyerek hem damak tadınızı artırın hem de görsel doyuma ulaşın. Hazırsanız, chilli sin carne yapımına geçebiliriz.

Zengin besin değerleriyle sunulan nefis sebzeli tariflere ve vejertaryen yemeklerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Chilli Sin Carne Tarifi İçin

Malzemeler

Chilli Sin Carne

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları çok az su ilave ederek kızgın ateşte pişirin. Su azaldıkça ilave edin ve 20 dakika süreyle iyice pişene kadar çevirin.
  2. Doğranmış kapya ve Meksika biberlerini biraz daha su ekleyerek pişirmeye devam edin.
  3. Kapya biberler yumuşayınca 2 bardak su ile birlikte kırmızı mercimek ve doğranmış domatesleri ekleyin.
  4. Kırmızı mercimeğin pişmesine yakın tekrar 2 bardak su ilave ederek siyah ve kırmızı fasulyeyi ekleyin. 
  5. Tüm malzemeyi pişirdikten sonra bezelye proteini ile birlikte 2 bardak daha su ilave edin. Dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Etli versiyonu olan mevsim güveci tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak