Bobotie
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
30 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bobotie, yumurta bazlı malzemelerle hazırlanan ve yapımında baharatlı kıyma kullanılan bir Güney Afrika yemeğidir. 17. yüzyıldan beri farklı ülkelerde hazırlanan bu yemeğin aslında farklı versiyonları da bulunuyor. Ancak en klasik tarifte sığır veya kuzu eti kullanılması öneriliyor. Tatlı ve tuzlu tatların bir araya getirilmesiyle hazırlanan bobotie, farklı tatlar denemek isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Malzemeleriniz hazırsa, bobotie tarifi için detaylara geçebiliriz.

Bobotie Tarifi İçin

Malzemeler

Bobotie için:

Mango chutney sosu için:

Bobotie

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mango chutney için; Önce mango, sarımsak ve soğanı küçük küçük doğrayın. Tavaya sıvıyağ ekleyerek soğan ve sarımsakları pişirin.
  2. Üzerine baharatları ekleyin ve kavurun. Baharatların kokusu çıktığında, dilimlenmiş mangoları ekleyin ve karıştırın. Kaynamaya başladığında kısık ateşe alın.
  3. Tüm malzeme yumuşayıp reçel kıvamını aldığında çörek otu ekleyin ve ocaktan alın. Ilınan karışıma bal ve file badem ekleyerek karıştırın.
  4. Bobotie için; Derin tavaya tereyağını alıp eritin. Üzerine soğan, sarımsak ve baharatları ekleyerek kavurun.
  5. Daha sonra kıymayı ilave edin ve yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirin.
  6. Bayat ekmek içlerini süt ile ıslatın. Pişirdiğiniz kıymalı harcı karıştırma kabına alın.
  7. Üzerine üzüm, rendelenmiş elma, limon suyu, limon kabuğu, sütü süzülmüş ekmek içi ve mango chutney sosunu ekleyerek karıştırın.
  8. Hazırladığınız harcı, fırın kabına alın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  9. Daha sonra ekmeklerden süzdüğünüz sütün içerisine yumurtaları kırın ve tuz ekleyerek güzelce çırpın.
  10. Sütlü karışımı, kıymalı harcın üzerine dökün. En üst kısma defne yapraklarını yerleştirin.
  11. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişirme işleminden sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri MasterChef Tarifleri Farklı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak