Beyaz Lahanalı Soğan Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağından Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine yayılan soğan çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasındadır. Enfeksiyon hastalıklarını gidermesiyle bilinen bu besin, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Ana vatanı Avrupa olan beyaz lahana ise çorba ve salatalarda kullanılan temel malzemelerden biridir. Beyaz lahananın içeriğindeki vitaminler ve minerallerle çok faydalı bir kış sebzesi olan lahana, gözleri, cildi, kalbi koruyor, turşusuyla da müthiş bir probiyotik kaynağı oluyor. Malzemeleriniz hazırsa, Fransız usulü beyaz lahanalı soğan çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Beyaz Lahanalı Soğan Çorbası Kaç Kaloridir?

Beyaz lahanalı soğan çorbasının bir porsiyonu, ortalama 50 kaloridir. Düşük kalorisiyle sindirimi kolaylaştıran bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, klasik soğan çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Beyaz Lahanalı Soğan Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Beyaz Lahanalı Soğan Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Beyaz lahanalı soğan çorbasını, hasanpaşa köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce lahanaları ince ince doğrayın ve tuz ile ovun. Ardından sudan geçirip kuruması için kenarda bekletin.
  • Soğanların çiğ kalmasını önlemek için, küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Çorbayı hazırlarken birkaç damla limon suyu ilave edin. Böylece soğanın ağır kokusunu giderebilirsiniz.
  • Tarife başlarken lahanaları ılık suda bekletip yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
  • Çorbayı hazırlarken karıştırma işlemine sürekli olarak devam edin. 
  • Çorbada topaklanma oluşmaması için, bir kez mikserden geçirin.
  • Çorbayı servis ederken çıtır ekmek dilimleri ile birlikte sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Fırın Yemekleri Sebzeli Çorbalar Öğle Yemeği Video Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak