Atıştırmalık Beyaz Lahana
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Batı Akdeniz olan lahana, ülkemizde en çok Niğde'de yetiştirilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu sebze; salata, çorba ve ana yemeklerde kullanılır. A, C, D ve K vitamini bakımından zengindir. Karalahana kükürt mineralinden zengindir. Kükürt enfeksiyonlara karşı vücudun savunmasında etkili rol oynar. Ayrıca yaraların iyileşmesine büyük oranda yardımcıdır. Ülserin etkilerini ve şiddetini azaltıcı özelliği bulunur. Kan basıncını dengelediği için diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz atıştırmalık beyaz lahana tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Atıştırmalık Beyaz Lahana Kaç Kaloridir?

Sofralarınızda vitamin ve mineral deposu olarak bilinen sebze yemeklerine yer vermek istiyorsanız, ana yemeklerle birlikte sunabileceğiniz Akdeniz usulü şakşuka tarifine de göz atın.

Atıştırmalık Beyaz Lahana Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu sos için

Atıştırmalık Beyaz Lahana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Pişirme esnasında lahananın kötü koku yaymasını önlemek için, fırın tepsisine birkaç adet defne yaprağı ekleyin.
  • Lahananın dağılmasını önlemek için, zeytinyağını her yere yaydığınızdan emin olun.
  • Lahananın nemini almak için, tarife başlamadan önce tuzlayıp 20 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın ve kurumasını bekleyin.
  • Kullanacağınız lahananın dolgun ve taze olmasına özen gösterin. Çürümeye veya sararmaya başlayan kısımlarını kullanmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Video Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak