Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Turpgiller familyasından olan brüksel lahanası, ülkemizde son yıllarda gelişmeye başlamıştır. Ana vatanı Avrupa olan bu sebze, özellikle Belçika ve İngiltere'de yetiştirilir. Genellikle et yemekleri ile birlikte servis edilir. Kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Kilo vermede etkili olmasının yanı sıra demir eksikliği ve kansızlık gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, özel gecelerde sofranızı renklendirecek antrikotlu brüksel lahanası dizmesi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi Kaç Kaloridir?

Kas ve kemik gelişimini desteklemesiyle bilinen et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, tadına doyamayacağınız rosto tarifine göz atabilirsiniz.

Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Antrikotlu brüksel lahanası dizmesini, mantarlı risotto ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Yemeğin lezzetini arttırmak için, tepsi içerisine 3 4 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
  • Tarife başlamadan 2 saat önce antrikotu baharat ve sos ile marine edin.
  • Marine edilmiş antrikotları oda sıcaklığında dinlendirin. Böylece et yumuşaycak ve daha kolay pişecektir.
  • Pişirme esnasında ete çatal veya bıçak ile temas etmeyin. Aksi takdirde et suyunu kaybedecek ve kuruyacaktır.
  • Çeri domates yerine, rendelenmiş domates sosu ile aroma katabilirsiniz.
  • Fırın tepsisine nane ve defne yaprağı koyarak yemeğinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında fırın kapağını açmayın. Malzemeleri karıştırmak ve çevirmek için tahta spatula kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Video Tarifler Et Tarifleri Sebze Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak