Muğla ile özdeşleştirilen tavuk dolması, mineral bakımından zengin bir yemektir. İç pilavla doldurulan bu besin, özellikle yılbaşı sofralarında sık sık tercih edilir. Kalp sağlığını korumasıyla bilinen tavuk, ızgara, fırınlama, kızartma ve haşlama gibi farklı tekniklerle pişirilir. Kemik gelişimini desteklediği için, gelişim çağındaki çocukların ve spor yapanların haftada bir kez tüketmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, mis gibi kokusuyla sofralarınıza renk katacak tavuk dolması tarifine başlayabiliriz.
İç pilavı için:
Garnitürü için:
Tavuk Dolmasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Tavuk Dolması Kaç Kaloridir?
Kolay bir şekilde hazırlanan tavuk yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, fırında tavuk tarifini deneyebilirsiniz. Dilerseniz, birbirinden lezzetli tariflere yer verilen dolma tariflerine de göz atabilirsiniz.