Kıymalı Taze Patlıcan Dolması
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıymalı iç harçla hazırlanan taze patlıcan dolması, bostan veya küçük boy patlıcanlarla hazırlanabilir. Yapımında hem şehriye, hem de pirinç kullanılır. Malzemeler hazırsa, kıymalı patlıcan dolması için tarif detaylarına geçebiliriz.

Kuru patlıcan dolması tarifine göz atmayı unutmayın.

Kıymalı Taze Patlıcan Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Taze Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patlıcanların içini oyun ve tuzlu suda bekletin. 
  2. İç harcı için; Bir tavaya sıvıyağı koyun ve yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Üzerine kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. 
  4. Daha sonra pirinç, şehriye, maydanoz, nane ve baharatları ekleyip kavurun. Ardından ocaktan alın.
  5. Patlıcanların içlerini, hazırladığınız iç harçla doldurun. Üzerini domatesle kapatın ve tencereye dizin.
  6. Tencereye su doldurun ve orta ateşte pişirin. Üzerinde hafif sıvı yağ gezdirin ve biraz tuz serpip 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Kıymalı patlıcan dolmasını, yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Ana Yemek Tarifleri Farklı Et Yemekleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması