Etli Biber Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Güney Amerika olan biber dolması, Osmanlı'dan beri etli ve zeytinyağlı çeşitleriyle sofralarda yer almıştır. Pratik bir şekilde hazırlanan bu yemek, Balkan ve Orta Doğu ülkelerinde de tüketilir. Sindirim sistemini düzenlemesinin yanı sıra antioksidan görevi görerek vücudu temizler. Tarifte et kullanıldığı için, demir ve protein değeri yüksektir. Diyet lifleri bakımından zengin olan etli dolmanın ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Genellikle yoğurt ile birlikte sunulan etli biber dolmasını, öğle ve akşam öğünlerinde servis edebilirsiniz. Peki, etli biber dolması nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, etli biber dolması yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Etli Biber Dolması Kaç Kaloridir?

Öğle ve akşam öğünlerinde tüketilen dolma tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, soğan dolması tarifine göz atabilirsiniz.

Etli Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Pişirmek için:

Etli Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak yıkayıp süzdüğünüz biberlerin baş kısımlarını çıkartıp bir kenara ayırın ve biberlerin çekirdeklerini temizleyin.
  2. Ardından içerisine koymak için kullanacağınız pirinçleri yıkayıp süzün ve soğanları rendeleyin.
  3. Daha sonra iç harcı için tereyağı, pirinç, kıyma, soğan, su, salça, sumak ekşisi, tuz ve baharatları geniş bir kasede karıştırın. Hazırladığınız harcı biberlerin içlerine doldurun.
  4. Dolmaları yayvan bir tencereye dik olacak şekilde dizin.
  5. Pişirmek için salça, su ve ezdiğiniz sarımsağı bir kasede karıştırın. Dolmaların üzerinde gezdirip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Biberler iyice yumuşayıp kıyma tamamen piştiğinde ocaktan alın.
  6. Etli biber dolmasını, ev yapımı yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Pişirme süresini kısaltmak için kullanacağınız kıymaları hafifçe kavurabilirsiniz.
  • Pirincin çiğ kalmaması için, tarife başlamadan önce ılık suda bekletebilirsiniz. Beklettikten sonra bol suda yıkayıp süzerek nişasta miktarını azaltın.
  • Pişmesi için hazırladığınız sosu, biberleri doldurmadan önce kullanabilirsiniz.
  • Pişirme işleminin ardından pirinçler şişeceği için, biberleri doldururken üst kısımlarında boşluk bırakın. Harcın içine sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Et Tarifleri MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Kuzu Yürek Dolması
Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma