Bohça Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bohça Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Bohça Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lahananın yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın. Dolmaları pişireceğiniz tencerenin tabanına birkaç yaprak lahana yerleştirin. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Salça, rendelenmiş sarımsak, yıkanmış pirinç, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Lahana yapraklarını yuvarlak bir kaseye kenarları sarkacak şekilde yayın. Dolma harcını içine doldurup kenarlarını üzerine doğru kapatın ve ters çevirerek tencereye yerleştirin. Tereyağını küçük parçalara bölüp dolmaların aralarına yerleştirin. Tuz, karabiber serpiştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip küçük bir tabak kapatın. Önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Dolma Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kuzu Yürek Dolması
Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma