Şef Serkan Aksoy'dan leziz bir dolma tarifi ile karşınızdayız. Kuru biberlerin siyez bulguru ve baharatlarla doldurulmasıyla hazırlanan bu tarifi, limon eşliğinde sunabilirsiniz.
Siyez bulgurunu temizleyip yıkayın ve zeytinyağında kavrulmuş soğana ilave edin. Ayrı bir yerde su ısıtın. Siyez bulguru da iyice kavrulduktan sonra baharatları ilave edin.
Limon sıkın ve suyunu verinceye kadar pişip demlendikten sonra taze baharatları ekleyin. Kapya biberleri közleyip soyun.
Çekirdeklerini aldıktan sonra doğrayın, güzelce suyu uçana kadar kavurun. El blender’ı ile pürüzsüz olana kadar çekip sıkma torbasına alın.
Yoğurdu istediğiniz şekilde tatlandırıp sıkma torbasına alın. Kuru biberleri ıslatıp ikiye böldükten sonra içini sıyırın.
Üzerine baskı uygulayarak iyice kurutun. Yağda yakmadan kızartın. İki çıtır yaprağın arasına iç dolguyu koyup yaprağın üzerine köz biber püresini ve yoğurdu koyarak servis edebilirsiniz.