Tavuklu Nohut Salatası
Selin Hıdır
455 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tavuklu Nohut Salatası Tarifi: Çeri domatesin taze tadı, ızgara tavuğun lezzeti, ıspanağın ferah dokusu ve nohutun besleyici gücüyle hazırlanan bu salata, hem pratik hem de besleyici bir öğün. İşte Tavuklu Nohut Salatası yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Çilekli Tavuk Salatası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Tavuklu Nohut Salatası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Tavuklu Nohut Salatası 250 kaloridir.

Tavuklu Nohut Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Nohut Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk göğsünü ince dilimler halinde kesin ve her iki tarafını tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle baharatlandırın.
  2. Tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve tavukları her iki tarafı altın rengi olana kadar 4-5 dakika kadar ızgara yapın. Ardından tavukları doğrayın.
  3. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin.
  4. Ispanakları yıkayıp büyük parçalara ayırın.
  5. Haşlanmış nohutları süzüp yıkayın.
  6. Küçük bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, bal ve tuzu karıştırın.
  7. Ispanakları, çeri domatesleri, haşlanmış nohutları ve tavukları büyük bir kaseye alın.
  8. Üzerine hazırladığınız salata sosunu dökün ve tüm malzemeleri karıştırın.
  9. Karıştırdıktan sonra limon dilimleri ile birlikte tavuklu nohut salatasını servise edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tavuklu Nohut Salatası'nı yanında hafif ekmek dilimleri veya çıtır krutonlarla servis edebilirsiniz.
  • Salataya dilimlenmiş taze avokado ekleyerek daha kremamsı bir doku ve besin değeri katabilirsiniz.
  • Salatayı, salatalık, kırmızı biber veya havuç gibi ek sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tavuğun daha yumuşak ve lezzetli olması için tavukları ızgara yapmadan önce marine edebilirsiniz. Yoğurt, zeytinyağı, limon ve baharatlarla kısa bir süre marine etmek tavukların yumuşak olmasını sağlar.
  • Salata sosunu lezzetli yapmak için bal veya nar ekşisi kullanabilirsiniz. Bu malzemeler salataya tatlı-tuzlu bir denge katacaktır.
  • Taze ıspanak kullanmak daha iyi bir sonuç verir, fakat sert yapraklardan kaçınarak daha ince ve genç ıspanaklar tercih edin.
  • Eğer nohut kullanacaksanız, taze haşlanmış nohut yerine konserve kullanıyorsanız, iyice durulayarak fazla tuzdan arındırın.
  • Salatanın daha lezzetli olması için malzemeleri önceden buzdolabında soğutun. Soğuk servis etmek, salatanın taze ve ferah olmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Salata Tarifleri Tavuk Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Avokadolu Bulgur Salatası
Pancarlı Makarna Salatası
Kereviz ve Cevizli Roka Salatası
Karabuğday salatası
Yumurtalı Patates Salatası
Pancarlı Kısır