SİTEDE GÖR
Ad
Anasayfa
Tarifler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Tahinli Kandil Simidi
Tahinli Kandil Simidi
Selin Hıdır
441
Tarif
0
Takipçi
Güncelleme tarihi:
26 Mart 2025
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kıyır kıyır dokusuyla ağızda dağılan mis kokulu kandil simidi.
Tahinli Kandil Simidi Tarifi İçin
Malzemeler
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı tahin
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı üzeri için, beyazı hamura)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı mahlep
3 - 3,5 su bardağı un
1 çay bardağı susam
Yarım çay bardağı çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
Tahinli Kandil Simidi
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Derin bir kaba tereyağı, sıvı yağ, tahin, yoğurt, yumurta beyazı, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın, simit şekli vererek iki ucunu birleştirin.
Simitleri önce yumurta sarısına bulayın, ardından susam ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan kandil simitlerini dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Tarif Kategorileri
Özel Günler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Benzer Tarifler
Talaş Kebabı
Kaşarlı Gözleme
Kıymalı Pişi
Yalancı Boyoz
Sütsüz krep
Tereyağlı konya gevreği