Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi
geniş bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir
bezle örtüp mayalanması için 40 dakika
dinlendirin. Mayalanan hamuru hafif unlanmış
tezgah üzerine alarak bir merdane
yardımıyla ince açın. Üzerine tüm hamuru
kaplayacak şekilde hafif haşlayıp damarlarını
kestiğiniz pazı yapraklarını yerleştirin.
Dolmalık fıstığı yağsız tavada rengi
hafif dönene kadar kavurun. Dolgusu için
ince doğradığınız kurutulmuş domates,
ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız adaçayı
ve rendelenmiş domatesi geniş bir kaseye
alın. Kavurduğunuz dolmalık fıstıkları da
ilave edip karıştırın. Tuz ve baharatlarla
tatlandırıp pazı yapraklarının üzerine yayın.
Hamuru rulo şeklinde sarıp iki cm kalınlığında
parçalar kesin. Yağladığınız oval
bir fırın kabına aralarında boşluk kalmayacak
şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı sürüp
adaçayı yapraklarını serpin. Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika
pişirin. Sıcak servis yapın.