Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu çukur bir kaba eleyin. Bir kapta tereyağı, yumurta, maya, su ve tuzu karıştırın. Azar azar un ekleyip yoğurun. Mayalanması için 20 dakika bekletin. İç harcı için fesleğen, zeytinyağı ve fıstıkları robotta kıyın. 
  2. Hamura fesleğenli karışımı ekleyip tekrar yoğurun. Kabarıncaya kadar ılık bir ortamda bekletin. Hamuru bir kez daha yoğurup yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine keskin bir bıçağın ucu ile artı işareti çizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti