Germknödel Hamur
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Alman Şef Michael Riemenschneider’den Lezzet okurları için Alman Mutfağı’na özel tatlardan vanilya soslu nefis hamur tatlısını sizlere sunuyoruz. Germknödel hamuru, Almanya ve Avusturya mutfağında sık sık kullanılır. Bu tatlı ile dolgulu kekler ve farklı tatlılar yapılır. Alman Şef Michael Riemenschneider'in meşhur germknödel hamuru tarifi için detaylara geçelim.

Pataşu hamuru tarifine göz atmayı unutmayın.

Germknödel Hamur Tarifi İçin

Malzemeler

Erik harcı için

Vanilya sos için

Süslemek için

Germknödel Hamur

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, şeker ve yaş mayayı bir kaba alarak iyice karıştırın ve üstünü streç filmle kaplayarak 10 dakika süreyle oda sıcaklığında bekletin.
  2. Karışım aktive olduktan sonra un, vanilya ve tuzu ilave ederek yoğurun. Hamur kulak memesi kıvama gelince 30-40 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
  3. Tereyağı ve şekeri bir tencereye alarak karemelize edin. Erikleri de ekledikten sonra 6-8 dakika süreyle karamelize etmeye devam edin.
  4. Daha sonra kırmızı şarap, elma ve vişne suyu ile tarçını ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak blender’dan geçirin ve soğumaya bırakın. 
  5. Mayalanan hamuru 4 eşit bezeye ayırın ve elinizle kalın bir şekilde açın. Soğuyan erik harcından içine koyun ve tekrar beze haline getirin.
  6. Badem sütünün içinde, her iki tarafını yaklaşık 10’ar dakika süreyle pişirin.
  7. Vanilya sos için; krema, süt, şekerin yarısı ve vanilyayı bir tencereye alarak kaynatın.
  8. Bir başka kapta şekerin kalan yarısı ile yumurta sarılarını çırpın ve temperleyerek tencereye ekleyin. 
  9. Pişen Germknödel bezelerini bir servis tabağına alın ve vanilya sosu üzerinde gezdirin. Son olarak haşhaş tohumları ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava