Fıstıklı Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Fıstıklı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Fıstıklı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklava yufkalarını tezgaha yayıp erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. İrmik ve sütü bir sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın. İrmikli harcı yufkaların üzerine yayın. Sırasıyla kaymak ve toz Antep fıstığını da ilave edip rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi içinde döndürerek gül şekli verin. 
  2. Fıstıklı gül böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerlerine bal gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Gül tatlısı
Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava