Fıstıklı Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstıklı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Fıstıklı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklava yufkalarını tezgaha yayıp erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. İrmik ve sütü bir sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın. İrmikli harcı yufkaların üzerine yayın. Sırasıyla kaymak ve toz Antep fıstığını da ilave edip rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi içinde döndürerek gül şekli verin. 
  2. Fıstıklı gül böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerlerine bal gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Börek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava