Fındıklı Gevrek Tatlı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Gevrek Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Fındıklı Gevrek Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fındıkları mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tereyağını eritin. Sütü ılındırın tuz ve mayayı ilave ederek karıştırın. Maya eriyince tereyağı, yoğurt, tuz ve yumurtaları ekleyip çırpın. Unu ekleyip sert bir hamur elde edin. Dinlenmeye bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta 8 cm çapında yuvarlaklar açın. Ortalarına şekerli fındıktan paylaştırın. Puf böreği gibi kapatıp kenarlarını bükün. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine tarçın serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava