Cassata
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meyve şekerlemeleri, ricotta peynir dolgusu ile bezeli bir tatlıyı kim sevmez ki? Özel günleriniz için farklı, pratik ve kesinlikle göz alıcı bir tarif arıyorsanız klasiklerin dışına çıkmanın tam zamanı. Sicilya mutfağının tatlısı olan Cassata, İtalyan pastası olarak da biliniyor. Bu nefis tatlının içeriğinde bolca meyve şekerlemesi bulunuyor. Dondurmalı Cassata ise özellikle yaz aylarında İtalyanlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Üçgen şeklinde dilimlenerek oldukça keyifli bir sunumla servis edilen bu nefis İtalyan tatlısını evinizde de yapabilirsiniz.

Cassata Tarifi İçin

Malzemeler

Pandispanya için;

Cassata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

PANDİSPANYA NASIL YAPILIR?

  1. Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı çırpma kaplarına alın. Yumurta sarılarını toz şeker ile birlikte mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın. Daha sonra karışımın içine limon suyu, portakal kabuğu rendesi ve kek ununu ekleyerek çırpın. Ayırdığınız yumurta akının içine tuzu ekleyerek mikser yardımı ile kar haline gelip katılaşana kadar çırpın. Yumurta aklarını bir spatula yardımıyla üç seferde yumurta sarılarına yedirerek ekleyin. İyice homojen bir karışım olana kadar yavaş hareketlerle karıştırın. 20 cm. çapındaki kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serip, pandispanya hamurunu yavaşça dökün. 1-2 kez tezgaha vurdurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

    PASTA YAPIMI

  2. Kekiniz iyice soğuduktan sonra üst kısmından 1 cm kalınlığında kapak olacak şekilde kesin. Kestiğiniz katı kenara ayırın ve taban kısmının içini çıkartın. Kekin iç kısmını aldıktan sonra kremayı içine boşaltıp yayın. Ayırdığınız kek katını kremanın üzerine yerleştirip kapatın. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Pastanın üzerini pudra şekeri ve kiraz şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapın.

    LOR PEYNİRİ DE OLUR
  3. Ricotta peynirini veya kahvaltılık tatlı lor peynirini bir karıştırma kabına alıp toz şeker ile krema haline gelene kadar çırpın. Rendelenmiş çikolata, doğranmış meyve şekerlemeleri, tarçın ve kavrulmuş badem ilave edip karıştırın.

    İPUCU
  4. İsterseniz pastanın tamamını şeker hamuru ile kaplayıp dilediğiniz şekilde süsleyerek de servis yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava