Badem Ezmeli Ve Tahinli Çörek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Badem Ezmeli Ve Tahinli Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Arası için

Üzeri için

Badem Ezmeli Ve Tahinli Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için süt, su ve mayayı geniş bir kasede maya tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Toz şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırmaya devam edin. Unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 40 dakika kadar dinlendirin.
  2. Arası için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Tahini ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Badem ezmesini bir karıştırma kasesine alıp çatalla ezin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bezelere ayırın. Bezeleri bir merdane yardımıyla ince açın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla tahinli tereyağı sürün ve badem ezmesinden yayın. Bezeleri dörde katlayın ve elinizle bastırarak kare şekline getirin. Karelerden 2 cm’lik şeritler kesin ve şeritlerin uç kısımlarından tutarak kıvırıp kendi etrafında dolayın.
  3. Badem ezmeli çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp  le badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip fırından alın. Soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava