SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette
Güncelleme tarihi:
22 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette Tarifi İçin
Malzemeler
Kek için
250 g tereyağı
250 g bitter çikolata
5 yumurtanın sarısı
3 yumurta
200 g toz şeker
80 g un
1 paket vanilya
Armutlar için
4 armut
Yarım su bardağı pekmez
Üzeri için
Kakao
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ilave edin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
Yumurta sarıları, yumurtalar ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın.
Ilınan tereyağlı çikolata, un ve vanilyayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Harcı tereyağı ile yağladığınız baton bir kek kalıbına aktarın.
Kabuklarını soyduğunuz armutları bütün olarak pekmeze batırıp, eşit aralıklı olacak şekilde kek kalıbına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Ilındıktan sonra servis tabağına alıp üzerine kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Video Tarifler
Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava