Zeytinyağlı Kraker
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Kraker Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Zeytinyağlı Kraker

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet kurabiye tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Un, kabartma tozu, şeker, tuz ve karabiberi mutfak robotunda karıştırın. Yumurta ve zeytinyağını bir kasede çırpıp ve kuru malzemeye ekleyin.

Hamuru bir kaseye aktarıp su ve biberiyeyi ekleyin. Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun.

Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile çok ince olmayacak şeklide açın ve küçük kalıplarla kesin. Üzerlerine fırça ile su sürüp kuru biberiye yaprakları serpiştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye
Margarinsiz Kurabiye