- Tereyağı, tuz, yumurta akı, kabartma tozu, yoğurt ve sirkeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave ederek yoğurun. İnce kıydığınız yeşillikler ve bezelyeyi ilave edin. Bezelyeleri fazla ezmeden hafifçe yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak şekil verin.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirip fırından alın. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Tarif defterinize çok yakışacak limon kokulu anne kurabiyesi tarifine göz atmayı unutmayın.