Yaban Mersinli Çörek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fırından çıkan yabanmersinli çörekler için çay saati! İçi yumuşacık, dışı kıtır kıtır olan bu çörekler, nefis bir lezzet yakalıyor. İçerisindeki yabanmersini ile yakaladığı uyum herkesi hayran bırakacak derecede. Malzemeleri hazırlayın, şimdi yabanmersinli çörek zamanı.

Sıcak yaz günlerinin kurtarıcısı Erikli, Yabanmersinli Dondurma tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yabanmersinli çörek kaç kaloridir?

Bir porsiyon yabanmersinli çörek 160 kaloridir.

Yaban Mersinli Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Yaban Mersinli Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta un, esmer şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  2. Soğuk tereyağını ekleyip iri kum taneleri olacak şekilde karıştırın.
  3. Yaban mersinini ekleyip harmanlayın.
  4. Kremayı ve yumurtayı ayrı bir kapta çırpın; yavaş yavaş kuru malzemelerin içine dökün ve bir spatula ile karıştırın.
  5. Karışımı hafifçe unlanmış bir tezgaha aktarın ve hamur toparlanana kadar 3 veya 4 kez yoğurun; hamuru fazla yoğurmayın.
  6. Hamuru ikiye bölün, ardından iki hamuru da yuvarlak hale getirin.
  7. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aktarın ve yuvarlak hamuru pizza dilimleri gibi 6 eşit parçaya bölün.
  8. Önceden ısıtılmış fırında hafif üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kontrollü pişirin.
  9. Fırından çıkan yaban mersinli çörekler servise hazır, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi ya da portakal  kabuğu rendesi ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
  • Üzerine eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Çöreklerin istenilen kıvamda olması için soğuk tereyağı kullanılmalıdr.
  • Hamurunuz çok yapışkan bir kıvamdaysa azar azar un ekleyebilirsiniz.
  • Çörekler pişirildikten sonra hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 2 güne kadar saklanır.
  • Çörekleri pişirmeden önce bir tepside ya da tabakta dondurduktan sonra hava geçirmez bir kapta veya torbada dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Gerekirse pişirme süresine bir veya iki dakika ekleyerek bunları doğrudan donmuş halde pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Hamur İşi Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

İrmikli Kurabiye
Tarçınlı Elmalı Kurabiye
Tarçınlı Cevizli Ev Kurabiyesi
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Balayı Kurabiyesi
Babaanne kurabiyesi