Tereyağı, yumurta ve şekeri çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Unu ve vanilyayı
eleyerek ekleyip yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Yarısına elenmiş kakao ve
süt ekleyip iyice karışıncaya kadar yoğurun. Her iki hamuru da ayrı ayrı yağlı kağıt
arasında merdane ile 5 mm kalınlığında açın. 5 cm’lik yuvarlak kurabiye kalıbı ile
parçalar keserek yağlı kağıt üzerine 2.5 cm’lik aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında 15 dakika pişirip ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Çikolataları ayrı
kaselerde benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Eritilmiş çikolataları yağlı kağıttan
yapılmış külahlar içine doldurun. Kakaolu kurabiyelerin üzerine beyaz çikolatadan
sıkarak “sıfır” şekli çizin. Vanilyalı kurabiyelerin üzerine ise bitter çikolatadan sıkarak
“çarpı” şekli çizin. Oda ısısında çikolatalar donuncaya kadar bekletip servis yapın.