- Bir kasede un ve tarçını karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpın. Pekmezi ilave edip, çırpmaya devam edin.
- Bu karışımın üzerine tarçınlı undan azar azar ekleyerek, malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurup toparlayın ve streç filme sarıp, 10-15 dakika buzdolabında bekletin.
- Tezgaha un serpin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, merdane ile açın. Kalıplarla şekiller çıkarın ve pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Kurabiye şekillerinin yarısını alt, yarısını üst olacak şekilde organize edin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 - 20 dakika pişirin. (Esmer şeker kullanırsanız 12-15 dakika yeterli olacaktır.)
- Kızılcıkları su ve şeker ile kısık ateşte 15 dakika pişirin. 3-4 damla limon sıkıp, ocaktan alın. Biraz soğuyunca kaşığın tersiyle veya eziciyle bastırarak meyvelerin posasını çıkarıp, çekirdeklerini ayırın.
- Kurabiyeler oda sıcaklığına gelince üstteki şekillerden görülecek biçimde aralarına marmelat sürüp, üzerlerine pudra şekeri serpin.
Tarçın Kokulu ve Marmelatlı Kurabiyelerin Pün Noktaları Nelerdir?
- Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
- Hamuru hazırladıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Ardından tekrar yoğurarak şekil verin.
- Kurabiyelere şekil vermek için kurabiye kalıbı veya bardak kenarlarını kullanabilirsiniz.
- Toz şeker yerine esmer şeker kullanmak isterseniz un ölçüsünü 3 su bardağı olarak değiştirin.
- Ortası için istediğiniz marmeladı kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Tarçın Kokulu ve Marmelatlı Kurabiye Kaç Kaloridir?
- Orta boyutlu bir adet tarçın kokulu ve marmelatlı kurabiye 340, bir porsiyon ise yaklaşık 445 kaloridir. Karbonhiradt ve şeker değeri yüksek olduğu için ölçülü tüketilmelidir.
İkramlık olarak sunabileceğiniz pratik kurabiye tarifleri mi arıyorsunuz? Nefis meyve püresi ile tatlandırılan elmalı kurabiye veya tahinli kurabiye tarifine göz atın.