Malzemeler
Üzeri için
Üç yumurta ve bir yumurtanın akını hamur çırpma kabına alın. Ayçiçeği yağı ve şekeri ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. Süt, kabartma tozu, karbonat ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine alabildiğince un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine bezeleri dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Üzerlerine bolca şeker serpip önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik portakallı kurabiye tarifine de göz atabilirsiniz.