Parmesanlı Zeytin Topları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Parmesanlı Zeytin Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Parmesanlı Zeytin Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un ve tereyağını parmak uçlarınızla ufalayarak yoğurun. Parmesan peyniri ve soğuk suyu ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru dolaptan çıkartın. Küçük parçalar koparıp elinizle inceltin. Ortalarına birer zeytin koyun ve yuvarlayarak kapatın. Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Tekrar buzdolabına alıp 15 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Zeytinli Tarifler Tuzlu Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Babaanne kurabiyesi
Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye