Misket Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Misket kurabiye, Türk mutfağının sevilen bir lezzeti olup, küçük top şeklindeki yapısıyla dikkat çeker. Bu kurabiyeler genellikle un, tereyağı  gibi ana malzemelerle hazırlanır. Şimdi, çay saatinize renk katacak misket kurabiye tarifine geçelim.

Tahinli Tuzlu Kurabiye tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon misket kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon misket kurabiye 280 kaloridir.

Misket Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Misket Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin, yumurta beyazı, sıvı yağ, tuz, mahlep, sirke, kabartma tozu ve çörek otunu bir kapta iyice karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamurdan fındık büyüklüğünde minik toplar şeklini verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. Ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelerin yüzeylerine sürün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkan mis gibi kurabiyeler servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Misket kurabiyelerini çay veya kahve ile birlikte servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tuzsuz veya az tuzlu tereyağları tercih edebilirsiniz.
  •  Hamuru hazırladıktan sonra dinlendirmek, özellikle buzdolabında bekletmek kurabiyelerin daha iyi şekil almasını ve dağılmamasını sağlar.
  • Misket kurabiyeleri elle yuvarlamak yerine bir çay kaşığı veya ölçü kaşığı yardımıyla eşit parçalar alarak şekillendirebilirsiniz.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı veya yağlı kağıt sermek, kurabiyelerin yapışmasını önleyecektir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye
Margarinsiz Kurabiye