Lorlu Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lorlu Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Lorlu Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta eleyip harmanlayın. Dere otunu temizleyip kıyın.
  2. Yumurtaları mikserde iki misli kabarıncaya kadar çırpın. Oda ısısında bekletilmiş tereyağı, elinizle ufaladığınız lor peyniri, mısır özü yağı ve dereotunu ekleyip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Son olarak unlu karışımı azar azar ilave ederek yoğurun.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırın da yarım saat kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kurabiye Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Babaanne kurabiyesi
Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye