Kuru Mangolu Ve Ananaslı Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Mangolu Ve Ananaslı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Kuru Mangolu Ve Ananaslı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını önceden 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
  2. Küçük bir kasede karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın ve hamur karışımının üzerine dökün.
  3. Un ve küp doğranmış meyveleri ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, hafif bastırarak yassılaştırın ve yağlı kağıt üzerine dizin.
  4. Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra, önceden ısıttığınız 160 derece fırında üzeri sararana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  5. Yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğutup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye
Margarinsiz Kurabiye