Tereyağını ve şekeri geniş bir kasede krema haline gelene kadar karıştırın. Bir başka kasede süt, yumurta, vanilya veya badem esansı ve tuzu karıştırın. Unu başka bir kaseye eleyin. Tereyağlı karışımı unun üçte biriyle çırpın. Kalan unu sütlü karışıma azar azar ekleyin. Hamur çok sert olursa biraz süt ilave edin. Üstünü kapatın ve buzdolabında 1 saat soğutun. Kayısılı iç malzemeyi hazırlamak için kayısı, çubuk tarçın ve şekeri üstünü kapatacak miktarda suyla birlikte tavaya alın. Kayısılar yumuşayana ve sıvı buharlaşana kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Tarçın çubuğunu çıkarın. Kayısıyı az miktarda pişirme suyuyla birlikte mutfak robotunda koyu bir reçel yoğunluğuna gelene kadar püre haline getirin. Haşhaş tohumlu iç malzemeyi hazırlamak için vanilya esansı dışındaki tüm malzemeleri bir tavaya koyun ve karışım koyulaşıp sütün çoğu buharlaşana kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Ardından vanilya esansını katın. Kuru erikli iç malzemeyi hazırlamak için erikleri bir kaseye koyun ve üstünü kapatacak miktarda sıcak çay ya da su ekleyin. Kasenin üstünü kapatın ve erikler sıvıyı emene kadar yaklaşık 30 dakika bir kenarda bekletin. Süzün ve mutfak robotunda reçelle birlikte püre haline getirin. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Hamuru hafifçe unlu bir yüzeyde 3-5 mm kalınlığında açın. Sade uçlu bir kesme aletiyle 7.5 cm çapında yuvarlaklar halinde kesin. 15-30 ml/ 1-2 yemek kaşığı iç malzemeyi her yuvarlağın ortasına yerleştirin. Hamuru üç köşesi bir araya gelecek şekilde sıkıştırın. Az miktarda iç malzemesini hamurun ortasında görünür bir biçimde bırakın. Hamurları bir fırın tepsisine yerleştirin ve 20 dakika pişirin. Hamurları sıcak ya da soğuk olarak ve isterseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.