Kepekli Haşhaşlı Bisküvi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kepekli Haşhaşlı Bisküvi Tarifi İçin

Malzemeler

Kepekli Haşhaşlı Bisküvi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, su ve şekeri bir kapta karıştırarak 5-10 dakika mayalanmasını bekleyin.
  2. Un, haşhaş ve deniz tuzunu bir kapta harmanlayın. Ortasında bir çukur açarak yağ ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alarak iyice yoğurup yumuşatın. Hafif yağlanmış derin bir kap içine alıp üzerini örterek yaklaşık 20 dakika bekletin.
  3. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru unlanmış tezgaha alarak açın. Çam ağacı şekilli kurabiye kalıbı ile keserek tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağını sürüp deniz tuzu serpin. Fırında 10-12 dakika pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tuzlu Kurabiye Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Kurabiye Tarifleri Diyet Yemekleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Babaanne kurabiyesi
Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye