7. yüzyılda tesadüfen yapılan kurabiyeler, zaman içinde dünyanın birçok yerine yayılmıştır. İlk zamanlar fırın ısısını kontrol etmek için sunulsa da, günümüzde kutlamaların sembolü niteliğindedir. Kan basıncını düzenlemesiyle bilinen kakao, kurabiyenin ana malzemeleri arasında yer alır. Genellikle misafir ağırlarken sunulan bu besin, enerji ve güç deposudur. İştah açıcı olduğu için, ara öğün olarak tüketilebilir. Kakaolu ıslak kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kakaolu ıslak kurabiye tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Kakaolu Islak Kurabiye Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan kakaolu ıslak kurabiyenin bir porsiyonu 280, bir adedi ise yaklaşık 115 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, şeker kontrolünde olanların dikkatli bir şekilde tüketmesi önerilir.
Malzemeler
Şerbet için
Üzeri için
Bir fincan filtre kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.