Hamuru hazırlamak için un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu bir kaba eleyin. Tereyağı ve
esmer şekeri derin bir karıştırma kabında mikser yardımıyla çırpın. Yumurtaları teker
teker ilave edin. Vanilyayı ve elediğiniz malzemeleri de ekleyerek 1-2 dakika daha
karıştırın. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 25-30 dakika dinlendirin.
İç harcını hazırlamak için incirleri doğrayın. Süt, tarçın ve toz şekerle karıştırarak kısık
ateşte 25-30 dakika pişirin. İç harcınız soğuduktan sonra blenderdan geçirip püre
haline getirin. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgah üzerinde 4-5 mm kalınlığında
açın. Hazırladığınız iç harcı hamurun ortasına uzun şerit olacak şekilde yayın. Hamuru
sararak rulo yapın. 2 cm kalınlığında verev olarak dilimleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın
tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip ılık servis yapın.