Haşhaş Tohumlu Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Haşhaş Tohumlu Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Haşhaş Tohumlu Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı, ayçiçek yağı, üzüm sirkesi, toz şeker, kabartma tozu, susam ve bir tutam kadar tuzu geniş bir karıştırma kabına alın.
  2. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde un ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  3. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle rulolar hazırlayın. İki ruloyu birlikte döndürüp burgu şekil verin.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve haşhaş tohumu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Kurabiye Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye
Margarinsiz Kurabiye