Tereyağı ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabında yumuşayıncaya kadar
karıştırın. Yumurta, tuz ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Toz bademi
ve kalan tüm malzemeyi unla karıştırın. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp
buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında 4 mm
kalınlığında açıp çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesin. Yağlı kağıt serili fırın
tepsisine yerleştirin. Dizdiğiniz parçaların yarısının ortasına şekilli küçük bir kalıpla
delikler açın. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Kurabiyeler
piştikten sonra tel ızgara üzerine alıp soğutun. Düz olan kurabiyelerin ortasına bir tatlı
kaşığı marmelat koyup delikli olan kurabiyeyi üzerine kapatın. Soğuduktan
sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.