Erik Marmelatlı Anneanne Kurabiyesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erik Marmelatlı Anneanne Kurabiyesi Tarifi İçin

Malzemeler

Erik Marmelatlı Anneanne Kurabiyesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elenmiş unu, pudra şekerini, oda ısısında yumuşamış margarini veya tereyağını, yumurta sarılarını ve vanilyayı hamur yoğurma kabına aktarın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Her kurabiye hamurunun ortasına baş parmağınızla bastırarak hafifçe çukur oluşturun.
  2. Her bir kurabiye hamurunu önce yumurta akına bulayın, sonra da yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca üzerlerindeki boşlukları erik marmeladı ile doldurun.
Geleneksel lezzetiyle klasik anneanne kurabiyesi tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye
Margarinsiz Kurabiye