Gelin sizle şöyle ağızda dağılan, nefis, kıtır kıtır bir elmalı kurabiye yapalım? Dilerseniz hemen yapılış aşamalarına geçin ya da okumaya devam ederek elmalı kurabiyeyi tanıyın ve ipuçları alın.
'Elmalı pasta' olarak da bilinen elmalı kurabiye genelde çay buluşmalarında, altın günlerinde veya diğer kalabalık buluşmalarda sunulan bir tatlı kurabiye çeşididir. Elmalı kurabiye tarifinin ana malzemelerinden olan elma, diyabet ve kalp sağlığına iyi gelmesiyle de bilinir; tatlı tariflerinde doğal tatlandırıcı olarak kullanılır. Elmalı kurabiyeye birçok farklı şekil verilse de en yaygın olanı rulo sarılmış halidir. Elmalı kurabiyenin çıkış öyküsü İngilizlerin 'elmalı turtasına' kadar dayanır. Ancak ülkemizde sıklıkla fırın içerisinde tepside yapılan elmalı kurabiye, orjinalinden bir hayli farklılaşarak, 'turkish apple cookie' diye ağızlar sulanarak anılan bir tarife dönüşmüştür. Eğer malzemeleriniz hazırsa, videolu anlatım ile kurabiye çeşitleri arasında yıldızlaşan elmalı kurabiye nasıl yapılır hep birlikte görelim.
1 Porsiyon Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?
Orta boyutlarda bir adet elmalı kurabiye, ortalama 150 kaloridir. Bir porsiyon elmalı kurabiye, orta boyutlu 4 adet elmalı kurabiyeye eş değerdir.
Elmalı Kurabiyenin İç Harcı İçin
Elmalı Kurabiyenin Üzeri İçin
Yeniliklere açıksanız, dünyanın birçok yerinde elmalı pasta ve turtalar servis edildiği gibi, krema ya da çedar peyniri ile birlikte sunun. Ya da klasik olarak çayla veya kahveyle servis edin.