Unlar hariç tüm malzeme bir kaba alınır ve çırpılır. İçine sirke ile aktif hale getirilmiş olan karbonat eklenir.
En son da unlar eklenir ve bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurdan küçük parçalar koparılıp, elde yuvarlak şekil verilir.
En üstlerine yumurta sarısı sürülür ve tekrar susam ve çörek otu eklenir. 160 derecede turboda üstleri ve altları kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra afiyetle yenilir.
Püf Noktası
Yağını fazla yaparsanız daha çok ağızda dağılır, ununu fazla yaparsanız daha sert, kıtır olur.
İki türlü de çok lezzetli olan bu kurabiyeler diyabet hastaları için uygun olduğu gibi aynı zamanda rafine şekersiz, glütensiz ve süt ürünsüz beslenenler için de uygundur. Ne kadar sağlıklı yağlar ve unlar kullanıyor olsak da esas olan porsiyon kontrolüdür.