Çörek Otlu Halka Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çörek Otlu Halka Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çörek Otlu Halka Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağı, süt, zeytinyağı, kabartma tozu, çörek otu, tuz ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırın. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave edin ve yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan bezeler kopartın ve yuvarlayarak eşit uzunlukta rulolar yapın. İki ruloyu birbirine dolayarak simit şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Kurabiye Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye
Margarinsiz Kurabiye