Adım Adım Çikolata ve Fındık Dolgulu Kurabiye Yapımı:
Misafir ağırlarken ikram edilen tatlı tarifleri, meyve ve çikolata sosları ile harmanlanarak sunulur. Malzemeler hazırsa, ev yapımı çikolata ve fındık dolgulu kurabiye tarifine başlayabiliriz.
- Tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı çukur bir kaba alıp mikserle iyice çırpın.
- Üzerine toz
fındık, un ve kakaoyu ekleyerek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp yağlı kağıt
arasında merdane ile 3 mm kalınlığında açın.
- Buzdolabında 30 dakika bekletin.
Çikolatayı eritip soğumaya bırakın. Hamurları 4 cm’lik yuvarlak kurabiye kalıbı ile
kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye 2.5 cm aralıklarla dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında yaklaşık 8 dakika pişirin ve fırından alarak soğumaya bırakın. Soğuyan
çikolata, tereyağı ve fındık kremasını mikserle iyice çırpın.
- Yıldız uçlu sıkma torbasına
doldurun. Kurabiyelerin yarısının üzerine krema sıkıp, diğer yarısını üzerine
kapatın.
- Özellikle çay sohbetlerinde yer verilen çikolata ve fındık dolgulu kurabiyeyi, peynirli poğaça ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çikolata ve Fındık Dolgulu Kurabiyenin Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamuru hazırlarken kıvamının tutması için az miktarda süt ya da yoğurt ilave edebilirsiniz.
- Sos olarak çikolata kullanacağınız için, şeker miktarını ölçülü bir şekilde azaltabilirsiniz.
- Kurabiyelerin eşit şekilde pişmesi için, hamuru çok ince açmamaya özen gösterin ve yoğurduktan sonra 20 dakika dinlendirin.
- Kurabiyelere şekil vermek için küçük kalıpları veya bardak kenarlarını kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Çikolata ve Fındık Dolgulu Kurabiye Kaç Kaloridir?
- Standart malzemelerle hazırlanan kurabiyenin bir porsiyonu, yaklaşık 420 kaloridir. Orta boyutlarda hazırlanan bir adet kurabiye ise ortalama 95 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.
Özel gün ve kutlamalarda sunulan kurabiye tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, meyve aromalarıyla hazırlanan elmalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.