Cevizli paşa kurabiyesinin lezzetini ağızda hissedeceksiniz.
Hamuru için gerekli olan malzemeleri bir yoğurma kabına alarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
Dolgu malzemelerini bir kasede karıştırın. Hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. İçlerini parmağınızla oyarak hafif açın ve hazırladığınız içten koyup açık kalmayacak şekilde yuvarlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız hamur toplarını aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta akı sürün ve toz şeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Cevizli paşa kurabiyesi hafif kızardığında fırından alıp soğutun.
Üzümlü ve cevizli çay kurabiyesi tarifi için tıklayın